Užitočné rady-Blog

Zubný kaz. Je to ochorenie, ktoré postihuje tvrdé zubné tkanivá a má schopnosť prenikať hlboko pod povrch, až k samotnému srdcu zuba - k jeho nervu. Predstavte si zub ako krásny, neporušený hrad. Jeho pevné steny (zubná sklovina) chránia cenné poklady vo vnútri (zubná dreň). No ak sa na hradnom múre objaví prasklina alebo diera, nepriateľ...

V tajomnom svete ústnej dutiny, kde sa každý zub podobá na majestátny stĺp v chráme zdravia, existuje neviditeľný nepriateľ, ktorý sa skrýva v temných zákutiach a číha na svoju príležitosť zaútočiť. Jeho meno je parodontitída, a je to ochorenie, ktoré môže POTICHU narušiť základy tohto chrámu, až kým nezačne chátrať a rozpadať sa.

Zamyslite sa nad tým, aký je pocit, keď si vyčistíte zuby a váš dych je svieži, zuby sú hladké a úsmev žiari čistotou. No aj napriek tomu, že ste použili najmodernejšiu zubnú kefku a kvalitnú pastu, existuje skrytý svet medzi zubami, kde sa zubná kefka nedostane. Tu na scénu vstupuje dentálna niť – tenký, ale silný pomocník v boji...

Zubná pasta je iba doplnkom zubnej kefky, no je potrebné vedieť, ako si ju vybrať. Druhov zubných pást je naozaj veľa a vedieť si vybrať takú, ktorá bude ideálna práve pre Vaše zuby a ďasná, nie je ľahké. Ktoré zložky sú dôležité a podľa čoho vyberať?

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie WHO skoro polovica populácie má problémy s ústnou dutinou. Pozitívne je, že väčšine týchto ochorení sa dá predísť doma.

Ústne zdravie

31.03.2023

Zdravie ústnej dutiny je veľmi dôležite pre zdravie celého organizmu. Vedeli ste, že vaša ústna dutina je spojená s celkovým zdravím vášho tela?